onsdag 31 oktober 2012

Rumsgran

Nytt på kakelugnen! Skål 119:- (Caesar Collection)
Rumsgranen finns på Bellis nu i två storlekar, detta är den lilla (115:-). Den vill stå ljust men ej i sol, jorden ska vara lätt fuktig, vattnas regelbundet, mer på sommaren och lite mindre på vintern då den gärna vill stå lite svalare. Granen sägs ge lycka i äktenskap!

måndag 29 oktober 2012

Vild orkidée

Underbar phalenopsis med massor av stänglar som växer hejvilt och hur som helst, lovely!



Inspiration med Euroflorist

God morgon! Här snöar det lite lätt idag, den allra fösta snön...
Jag tänkte bjuda er på några bilder från Euroflorists höstmöte. Det är floristen Jimmy Englund från Stilfloristerna Linköping som har skapat dessa godingar...

Blomstrande lampa!









torsdag 25 oktober 2012

Sagolika Helleborus!

Den vita julrosen Helleborus niger har en giftig rot. Under antiken användes roten som nysmedel mot galenskap. Man trodde att det gick att nysa bort det onda. Ibland hör man fortfarande att julrosen kallas för prustrot efter det gamla ordet för nysa - prusta.

Julrosen vill stå svalt och få vatten regelbundet och vill aldrig torka ut helt. Så fort tjälen gått ur backen går det att plantera ut den i trädgården gärna på en skuggig lagom fuktig plats. Det mysiga med detta lilla liv är att den blommar mitt i vinterkylan.



Elegant...

Agnes gjorde denna maffiga ros gjord av ett stort antal rosor som plockats isär och sedan byggts ihop igen, blad för blad till en jätteros - en glamelie ros.

Otroligt vackert som enkel, elegant kistdekoration.


Säsongens första kranskurs

Javisst, nu drar säsongen för kransbindning igång. Visst kan det kännas lite tidigt men det är inte så långt tid kvar innan vi får tända det första adventsljuset.
De här tjejerna går på Ullvigymnasiet och ska prova på att driva ett företag i skolan en tid och då är deras affärside att göra och sälja kransar. Finfina kransar och hjärtan blev det!
Lycka till tjejer och sälj så det knakar!




tisdag 23 oktober 2012

Hjärta vid begravning

Ett hjärta säger mer än tusen ord...
Här ett öppet hjärta med rosor Grand Prix, murgröna och galaxy blad.




måndag 22 oktober 2012

Det kulinariska stråket

En mässa för företag som handlar om mat, närodlad/producerad mat har vi haft här i Arboga. Där fanns bland annat ägg, hembakat bröd, marmelad och juice på de supernyttiga aronia bären.
Vi var på plats för att  dekorera med blommor!
Mässan var lyckad och kommer att återkomma nästa år igen.


Varje utställare fick en dekoration att ha på sitt bord.



"tårtan" som prydde buffebordet





onsdag 17 oktober 2012

Höstbesök hos Blomstergrossisten

Idag bjuder jag på lite bilder från vårt besök hos Blomstergrossisten i Västerås. Det är verkligen ett härligt glatt gäng som jobbar där och man känner sig alltid välkommen. Vi hittade mycket fint som fick följa med hem till butiken, amaryllislökar, rumsgran, orange ardisia, azaleor och hyacinter... Tack för en mysig kväll i höstmörkret med god mat och inspiration!

En ny snygg ros som heter Roseberry



Härlig hortensia.

Batteridrivna ljus till lyktor, finns hos hos i tre olika storlekar.



tisdag 16 oktober 2012

Äppelmos

Jag äter mycket äppelmos, framförallt på gröten till frukost. Så det går åt en hel del hemma hos oss!

Mitt äppelmos innehåller självklart inga E-ämnen. Jag gör det i en saftmaja och sen passerar jag det och tillsätter socker. Till en full omgång äpplen i saftmajan har jag i ca 2.5 dl socker. Sen blir det en supergod äppeljuice i saftmajans undre del som man bara kan dricka som den är eller göra gelé av.

Gör så här:
Halvera äpplena och skär bort det som är dåligt. Lägg dem i saftmajan och låt koka tills de är mjuka ca 30-40 min. Passera äpplena i en vagga eller assistent.
Tillsätt socker efter smak! Frys in och ta upp efterhand.







måndag 15 oktober 2012

Torglördag

Då har det vart torglördag i vår vackra stad igen! Goda soppor serverades och en svampexpert svarade på alla möjliga svampfrågor. Vi sålde, ljung, cyklamen, prydnadspumpor och kransar av olika slag i vårt marknads stånd.





Dessa höstiga trähjärtan gick som smör i solsken!







fredag 12 oktober 2012

Nytt till badrumsdörren...

Badrumsskylt (A lot) 35:-
Skylten finns även med texten "hem ljuva hem"...



torsdag 11 oktober 2012

Underbara Chokladkolasnitt

Chokladiga och knäckigt sega på samma gång... Det fina våningsfatet (Caesar Collection) finns i klar, grått och rött 239:-.



Chokladkolasnitt

125g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Valfritt strössel till garnering

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst. Rör i sirap. Blanda det torra ingredienserna och rör i det i smeten. Blanda till en slät deg. Dela degen i två lika stora bitar och rulla dem till två längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till rullarna litegrann. Strö på strösslet. Grädda i 15-20 minuter och låt svalna lite innan du skär dem i sneda bitar.

onsdag 10 oktober 2012

Band på trärulle...

God morgon! Vi har fått hem snygga band på trärullar. Banden kostar från 15.-/meter.

Det får mig att associera till Askungen och hennes små möss som är så duktiga och syr och fixar hennes fina balklänning!